U bevindt zich hier: Home > Rally News
Rally News

Abbring-Vanneste naar 3e plaats in tussenstand Frans gravel kampioenschap

 

Afgelopen weekend werd rondom Auxerre de tweede ronde verreden van het Franse gravelkampioenschap. Onder de deelnemers ook de Nederlands-Belgische mixed equipe,  Kevin Abbring-Lara Vanneste.

Na het succes van de vorige ronde waar beslag gelegd werd op de 7e plaats algemeen en een eerste plaats in de tweewiel aangedreven klasse was het doel voor dit weekend om opnieuw te proberen de top 10 algemeen te bereiken. Op papier geen gemakkelijke opgave  aangezien er op de deelnemerslijst niet minder dan tien World Rally Cars alsook nog dertig andere vierwiel aangedreven auto’s te vinden waren, welke uiteraard met name op de gravel ondergrond in het voordeel zijn.

De wedstrijd begon voor de FIA Young Excellence Driver Academy rijder Kevin Abbring gelijk met de nodige tegenslag. Net voordat er gestart zou worden werd de proef stilgelegd wegens een ongeval van een eerder gestarte deelnemer waardoor de weg geblokkeerd was. Na enige tijd werd door de wedstrijdleiding besloten de proef te neutraliseren en de nog niet gestarte deelnemers, zoals in Frankrijk reglementair vastgelegd, een tijd toe te kennen van de laatst gefinishte auto. Dit betrof een deelnemer welke op de latere proeven gemiddeld een minuut per proef langzamer was dan Kevin en Lara waardoor de aansluiting met de top 10 weg was.

Ondanks de 5e plaats in het kampioenschap waardoor je normaal gesproken een startplaats bij de eerste 15 zou moeten verwachten is dat in Frankrijk anders geregeld. De startvolgorde wordt bepaald na aanleiding van de klasse waarin de deelnemers rijden. Dus eerst de WRC’s, dan A8, dan de N4 en S2000 auto’s en vervolgens de Groep R enz.  In dit geval dus nr 35 op de deuren van de door Automeca Solutions, het team van Philipe Bugalski en Benjamin Reiss ingezette Citroen DS3.

Het vervolg van de eerste boucle was prima met top 10 tijden. Na de eerste service stonden er weer 3 proeven van in totaal 60 km op het menu voor de middag. Tijdens de tweede Kp begon de motor van de DS3 in te houden waarna vervolgens overgeschakeld werd op een noodprogramma wat uiteraard de prestaties negatief beïnvloed. Toen op de laatste proef van de middag er ook nog een zeer lokale regenbui losbarste welke ongeveer 30 deelnemers zeer veel parten speelde had dat tot gevolg dat Kevin en Lara weer twee en een halve minuut verloren op de kop van het veld.

Gelukkig konden de mannen van Automeca Solutions de oorzaak van de slecht lopende motor verhelpen tijdens de laatste service van de eerste dag waardoor de auto weer helemaal fris in het Parc Ferme geplaatst kon worden. Na nog enige discussie met de organisatie omtrent de tijdwaarneming kon het team uiteindelijk gaan slapen met een 9e plaats in het algemeen klassement en een 1e plaats bij de tweewiel aangedreven auto’s.

Tijdens de tweede dag van de rally waar nog 60 km proef te rijden was werd de aanval nog eens ingezet en verliep alles op rolletjes waarna uiteindelijk een prachtige 6e plaats algemeen, 1e plaats tweewiel aangedreven en een eerste plaats in de Citroen Trophy behaald werd.

Gezien de eerdere tijdsverliezen uiteraard een super resultaat in dit veld , en aangezien verschillende deelnemers welke voor Kevin en Lara in het kampioenschap stonden foutjes maakten ofwel niet goed scoorden staat de equipe  nu op een geweldige 3e plaats algemeen in de tussenstand van het Franse Gravelkampioenschap, een verrassend resultaat met een tweewiel aangedreven auto.  Ook de in grote getale aanwezige pers alsook de winnaar van het evenement Simon  Jean-Joseph  en team eigenaar Philipe Bugalski waren het hier mee eens.

Veel dank gaat uiteraard uit naar de sponsors welke dit voor Kevin en Lara mogelijk gemaakt hebben te weten Bio MCN, Veenhuizen Koeltechniek, Plus Gommers, Riwald Recycling, Metafa Nederland, Coffee Solicitors, H&L accountants, Jan de Winkel B.V, Pasman Infra, stichting Gutts, Atomeca Solutions en last but not least  QSP.

Het kampioenschap wordt eind juli vervolgd met de Rally des Langres.  Budgettair gezien nog een hele opgave maar het team zal er alles aan doen om hier de draad weer op te pakken. Meer informatie over Kevin vindt men niet alleen op www.kevinabbring.com  maar Kevin is ook zeer actief op Facebook.

Geplaatst op: 03-05-2011 om: 22:33 door:

Foto's
Advertentie


ZoekenAdvertenties
1

21

21

2